Qui Vita

Zin in een DIY interieurproject?

DIY interieurproject

4 tips voor het stucen van je eigen meubels

Zoveel mensen, zoveel meningen én smaken. Zo zijn er liefhebbers van landelijke sferen waarbij gewerkt wordt met hout, robuuste meubels en natuurlijke tinten. En een stijl die we tegenwoordig veel zien is de industriële en minimalistische waarbij ijzeren deuren, zachte kleuren en strakke accessoires niet weg te denken zijn. Maar heb je ook al eens gehoord van de betonlookstijl? En het feit dat je dit zélf kunt realiseren? Met het product Cemcolori Pronto betonstuc tover jij je interieur compleet om. Een echte aanrader voor deze rustige coronaweekenden. Om je op weg te helpen, geven we je in deze blog 4 tips!

In ons dagelijks werk zien en horen wij van alles. Ook dingen die niet perse over stucwerk gaan. Zo horen we ook vaak dat mensen na een tijdje weer wat anders in huis willen, want ja… na acht jaar ben je die eiken eettafel wel zat. Of de salontafel mag wel opgeknapt worden nu de kinderen uit huis zijn. Wat nou als we onze expertise in exclusief stucwerk en jouw interieurwensen kunnen combineren? En wel met Pronto betonstuc: een handig Do It Yourself stucproduct waarmee je (bijna alle) meubels in een nieuw jasje kunt stoppen. Ongeacht wat jouw smaak is, past een betonlook in het plaatje. Een echte wandgrimeur, zoals Fred Kieviet, hoef je er niet voor te zijn, maar een beetje handigheid is wel gewenst. Hoe Fred dit zou aanpakken, vertellen we je hieronder.

Tip 1: Het aanbrengen van Pronto betonstuc
Voor het aanbrengen van Pronto betonstuc is het handig als je enige kluservaring hebt. Zo weet je namelijk hoe je betonstuc moet aanbrengen en uitsmeren op de oppervlakte. Ben je zelf geen klusser? Niet gevreesd. Je kunt dit product nog steeds gebruiken. Misschien heb je wel een handige broer, vader of buurman die jou hierbij kan helpen? Als je niemand kunt vinden die jou een handje kan helpen, ga dan naar YouTube. Zoek een instructievideo op over het aanbrengen van stucwerk op meubels en smeren maar!

Tip 2: Ruimtes
Pronto betonstuc is in principe geschikt voor alle ruimtes in huis. Je kunt dus heel simpel de vloer in de hal, het aanrechtblad, de eettafel in de keuken of een accessoire onder handen nemen. Wel raden wij je aan om een ervaren stukadoor in huis te halen als je betonstuc in de badkamer wilt aanbrengen. Op die manier weet je zeker dat het goed gaat en je niet voor verassingen achteraf komt te staan. Waarom expliciet in badkamers? Vochtige ruimtes vragen om een goed doordachte en ervaren aanpak.

Op dit moment is Pronto betonstuc het meest geschikt voor binnenshuis. Pronto betonstuc is een kant-en-klaar op kleur gemaakt product en bevat dezelfde eigenschappen als Cemcolori.

Tip 3: Schoonmaken
Met een beetje lauwwarm water en een scheutje schoonmaakazijn kom je een heel eind. Pronto betonstuc is een product dat makkelijk schoon te maken is. Het gebruiken van agressieve schoonmaakmiddelen is echt niet nodig. Heb je een hardnekkig stuk vuil? Gebruik dan een druppel chloor en spoel de oppervlakte goed na met veel water.

Tip 4: Onderhoud
Betonstuc kan een druk verdragen van 35 newton per m2. Bij Pronto betonstuc is dit precies hetzelfde. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wanneer je jouw tafel hebt omgetoverd tot een nieuw item, er meer krassen opkomen dan voorheen. Deze vorm van betonstuc vraagt om eenzelfde vorm van onderhoud als andere materialen. De hardheid is te vergelijken met een eiken vloer. Sterk zat dus ?.

Pronto betonstuc is te bestellen in verschillende kleuren. Twijfels je tussen een aantal kleuren? Wil je advies of meer tips van onze vakman Fred? Of steek je je handen uit de mouwen en wil je het Cemcolori Pronto betonstuc bestellen? Aarzel niet om te bellen naar 06 462 250 56. Stucse!

Je eigen meubels stucen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.