Qui Vita

De gebroken steen look, veelzijdig en duurzaam stucwerk

Gebroken steen look

Met de gebroken steen look stuclook (ook wel Segui il Tuo Istinto genoemd) krijgen muren door middel van exclusief stucwerk een moderne en stijlvolle uitstraling. Bij een verbouwing aan of inrichting van een huis volgen we ons instinct. We besluiten wat we wel en niet praktisch vinden en hebben van nature een sterke voorkeur voor stijl. Met de gebroken steen look ben je vrij om je instinct te volgen. Deze stucvorm is veelzijdig en wordt afgewerkt zoals jij dit wil. In deze blog vertellen wij, stukadoors van Qui Vita, welke keuzes je hebt en waarom deze stucvorm zo bijzonder én tegelijkertijd duurzaam is.

Stucwerk voor een unieke uitstraling op elke vierkante meter
De Italiaanse wandafwerking Segui il Tuo Istinto is een structuursoort met reliëf. Het heeft de uitstraling van een gebroken steen waardoor geen enkele vierkante centimeter gelijk is. Segui il Tuo Istinto betekent vrij vertaald: volg je instinct. De structuur is geschikt voor de slaapkamer, hal, keuken, showroom of woonkamer. De gebroken steenlook is een stucvorm met kalksteen, marmerpoeder en mineralen. Door de hoeveelheid aan kalksteen en marmerpoeder is het een dikke stucvorm welke maar met één coating op het oppervlak wordt aangebracht. Segui il Tuo Istinto kan helaas niet gebruikt worden in natte of vochtige ruimtes zoals een badkamer. Doordat de structuur veel reliëf bevat, kan hierin schimmel ontstaan wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid en de ruimte. Wil je wel een stoere look in je badkamer creëren? Dan adviseren we je om eens te kijken naar de mogelijkheden van beton ciré. Deze gladde wandafwerking is wel geschikt voor een vochtige ruimte.

Istinto kan worden afgewerkt met diverse uitstralingen waaronder met Cera del Vecchio of Vetro Opaca. Ben je gek van een glanzende, ruimtelijke uitstraling? Ga dan voor de metallic look.

Een vochtige doek erover heen en schoon!
Krijg je vlekken op de muur of het plafond? Dit type structuur is het beste schoon te maken met een vochtige doek. Het zal misschien iets moeilijker zijn dan het afnemen van een egale muur, maar het is goed te doen. Met een beetje schoonmaakazijn verdunt met water kun je elke vlek verwijderen van het oppervlak. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken omdat dit het stucwerk aantast. Indien gewenst kunnen wij een Cemcolori schoonmaakmiddel erbij leveren.

Het aanbrengen van de gebroken steen look
De duur van het aanbrengen van deze gebroken steen look is minimaal 5 werkdagen. Dit is namelijk een periode die bestaat uit het behandelen en afplakken van de oppervlakte, het egaliseren en voorstrijken van de oppervlakte en het toepassen van de look. Daarnaast moet je ook rekening houden met de droogtijd van het aangebrachte stucwerk. Hierbij moet de ruimte goed geventileerd worden zodat de hoeveelheid vocht uit de muur of het plafond kan trekken.

De productprijs
De gebroken steen look kost €80,- per vierkante meter. Hiervoor heb je een look in witte kleur. Bij meerdere kleuren, wat het mooiste effect geeft, is het €5,- per vierkante meter extra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.