Qui Vita

Hoe lang duurt het stuccen van je badkamer?

Stucen badkamer

Een veelgestelde vraag: Hoe lang duurt het om de badkamer te stukadoren?  We hebben een leuke tekening laten maken, zodat je precies kunt zien wat alle stappen zijn. Als je stuckwerk in je badkamer of toilet wilt, zijn een aantal stappen altijd dezelfde. En alvast even verklappen: Fred Kieviet krijgt ook best wat adempauzes.

Badkamer

Eerst even laten zien hoe prachtig een badkamer in stucwerk is. Van stoer en strak met betonlook, tot zacht en rustig met oriëntal invloeden: Je badkamer wordt een plek om met veel plezier te zijn. Deze badkamers worden gemaakt met beton ciré. Om hiermee goed te kunnen werken is jarenlange ervaring een een artistiek inzicht nodig.

Even tekenen 

Esther van der Linden heeft voor mij een tekening gemaakt, waarin je precies alle stappen ziet die nodig zijn om zo’n mooie badkamer te realiseren. Grappige tekeningetjes, maar wel helemaal naar waarheid. Zo zie je in de tekening hieronder dat eerst door een loodgieter alle sanitair weggehaald moet worden.

Dan voorstrijken, stucen, weer voorstrijken en tussendoor moet alles steeds drogen. Beton ciré stuc op de muren en eventueel vloer, aflakken en weer flink wat droogwerk. Het kost dus eventjes wat tijd, maar je weet wat ze zeggen: “Goed werk heeft tijd nodig!”

Ook interesse om jouw badkamer onder handen te laten nemen? Neem contact op.

Nog meer inspiratie nodig voor jouw huis?

We hebben nu vooral badkamers laten zien, maar wist je dat we op deze manier ook je keuken kunnen doen? Zelfs de backsplash achter de kraan kan in stucwerk, volledig watervast. Denk eens aan de mogelijkheden: Een muur in glanzend Venetiaans stucwerk  of in de broken stone look. 

Een hoop mensen vinden het spannend en laten bijvoorbeeld eerst de WC doen, voordat ze hun huiskamer in een bijzondere afwerking laten doen. We zijn benieuwd wat jij durft te laten doen in jouw huis.

Benieuwd hoe QuiVita een bijzondere stijl in jouw huis kan brengen? Neem contact op.

Wil je Fred Kieviet in het echt ontmoeten en zien of hij op de plaatjes lijkt? Laat Venetiaans stucwerk in je badkamer aanbrengen, of bijzonder stucwerk in je WC. Of ga meteen voor gedurfd en neem de muren van je woonkamer onder handen!

Benieuwd hoe snel QuiVita bij jou thuis kan werken? Neem contact op.

*afbeelding bronnen Pinterest en eigen foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.