Qui Vita

Woontrends van 2022

Woontrends 2022 voor Quitvita

Kan jouw interieur weer een make-over gebruiken of ben je toe aan een nieuwe sfeer in huis? Deze interieurtrends zullen volgend jaar overal te zien zijn. De woontrends van 2022 zijn Organic Modernism, Wabi Sabi, Oase en Nieuw Industrieel. 

Organic Modernism

Deze stijl is geïnspireerd op organische en ronde vormen en materialen, maar met een moderne twist. Denk hierbij een natuurlijke materialen als hout en steen in combinatie met moderne materialen als glas en staal. 

Woontrends 2022 Organic modernism

Wabi Sabi 

Ook wel Japonisme genoemd is een designtrend voor 2022. Wabi Sabi bestaat al eeuwenlang en komt dus uit Japan. Het staat voor een leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid te omarmen. Denk aan het omarmen van barsten in vazen of verkleuringen in hout. Het is een levensvisie die nu naar het westen komt in de vorm van interieur. Het gaat om het weglaten van al het onnodige in je interieur, zorgen voor rust en imperfectie juist omarmen. Dit alles vanuit een voorliefde voor natuur. Natuurproducten zijn natuurlijk altijd anders en nooit ‘perfect’.
Deze natuurlijke sfeer creëer je met een krijt- of steenlook-muur. Deze effecten kun je laten doorlopen in vloeren en meubels. Zo integreer je de stijl ook gemakkelijk in de keuken of badkamer

Benieuwd hoe QuiVita de Wabi Sabi stijl in jouw huis kan brengen? Neem contact op.

Woontrends 2022 Wabi Sabi  

Oase van rust en warmte

Je huis is de belangrijkste plek om tot rust te komen. Nu thuiswerken en de stress door de crisis bij iedereen bekend zijn wordt dit alleen maar belangrijker. Rust en warmte zijn dan ook de inspiratiebron van de kleurtrends van 2022. Denk hierbij aan warme tinten als goud, ginger, beige, zandsteen en roest. Deze warme kleuren vormen een comfortabele basis voor je interieur. Deze warmte en rust valt nog mooier te behalen met effecten op de muur die extra diepte bieden, zoals kalkverf, gebroken steenlook of Venetiaans stucwerk

Benieuwd hoe QuiVita de Oase stijl in jouw huis kan brengen? Neem contact op.

Woontrends 2022 Oase

Nieuw industrieel

Hou je van industrieel, maar wil je hier een moderne draai aan geven? In 2022 blijf de industriële stijl even hot als ooit. Nu creëer je dit met zwart metalen touches in bijvoorbeeld kranen en wasbakken. De industriële sfeer wordt juist door het materiaalgebruik en een goede industriële basissfeer in de kamer gebracht. Denk bij deze basis aan industriële vloeren, muren met een bijzondere structuur,  ruw gestucte muren of betonlook vloeren. Dit in combinatie met modernere strakke meubels van stoere materialen als hout of metaal. 

Benieuwd hoe QuiVita de Nieuw Industrieel stijl in jouw huis kan brengen? Neem contact op.

Woontrends 2022 Nieuw Industrieel

Omarm nieuwe stijlen en breng in één keer je huis in een andere sfeer door Venetiaans stucwerk, een steenlook muur of een doorlopende vloer en muur stijl. Van keuken tot badkamer en van muur tot meubels.

Benieuwd hoe QuiVita de woontrends van 2022 bij jou in huis kan brengen? Neem contact op.

 

*afbeelding bronnen Pinterest en eigen foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.